hirdetés
2024. április. 28., vasárnap - Valéria.
hirdetés

Helyben jobb a klíma a szűréshez

A Jász-Nagykun-Szolnok megye közgyűlése 10 millió forinttal támogatja azt az egészségügyi programot, amelyben idén az ezer lélekszám alatti települések lakosait szűrik.

2009 óta folyik szűrőprogram a megyei önkormányzat, a szolnoki Hetényi kórház és az érintett települések önkormányzatainak együttműködésével. Az első ütemben az ezer lakosúnál kisebb, második ütemben a 1000 és 1500 közötti, harmadik ütemben pedig az 1500 és 2000 népességszámú településeken végeztek szűrést. Idén újra a kis települések vannak soron.

Bene Ildikó, a Hetényi kórház főigazgatója arról beszélt a szűrés egyik állomásán, Mesterszálláson, hogy egy egészségügyi intézmény elsődleges feladata ugyan a gyógyítás, de a megyei kórház szakemberei komoly megelőzési tevékenységet is folytatnak. A kihelyezett, kistelepülési szűrések kötetlenebbek, így többen veszik a bátorságot, hogy megvizsgáltassák magukat. Sok komoly problémát tudnak megelőzni ezekkel a szűrésekkel - jegyezte meg, hozzátéve: kollégái azonnal előjegyzésbe veszik azokat a betegeket, akikkel további teendő merül fel a vizsgálatokon.

(forrás: MTI)

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés