hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.

Ismét felemelték a mentőautók nyugdíjkorhatárát

Az évvégi közlöny-cunamival kihirdették a jövő évi költségvetést, a minimálbér-egyezség eredményét, valamint több egészségügyi rendelet módosítását is.

Az emberi erőforrások minisztere 54/2014. (XII. 29.) EMMI rendelete (egyes egészségügyi tárgyú miniszteri rendeletek módosításáról) számos pontos módosítja a már régen elfogadott és még a héten életbe lépő „menzarendeletet” (a közétkeztetésre vonatkozó táplálkozás-egészségügyi előírásokról szóló 37/2014. (IV. 30.) EMMI rendelet), de e mellette a mentésről szóló rendeletbe is belepiszkál. Nevezetesen: nem engedi életbe lépni azt a korábbi módosítást, amely a mentőjárművek elfogadható életkorát a korábbi 13 évről leszorította volna 10 esztendőre. (További részleteket a Magyar Közlönyben talál.)

Kihirdették a 356/2014-es kormányrendeletet a sportorvoslás szabályairól és a sportegészségügyi hálózatról, amely elsősorban a fiatalok küzdősportoltatásának egészségügyi kockázatcsökkentésével foglalkozik. (Innen tölthető le.)

A 2015-ös költségvetési törvény innen tölthető le. A minimálbérről (105 000) és a garantált bérminimumról (122 000) szóló egyezség ebben a közlönyben érhető el.

(forrás: Magyar Közlöny)
hirdetés

Könyveink