hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.

Késik a fizetése? Írjon e-panaszt a kincstárnak!

Nem a Magyar Államkincstár felelős a bérek esetleges csúszásáért, de megadtak egy mailcímet, ahol panaszt lehet tenni, hogy a késés okát tisztázhassák – ismertette a kincstár álláspontját az MTI.

A Magyar Államkincstár (MÁK) közleményében azt írják: a kicstár a jogszabályban előírt határidőre elkészítette a novemberi főszámfejtést, az ehhez kapcsolódó utalási állományokat és listákat, amelyeket december 2-ig megküldött az intézményeknek. A munkabért - ahogyan eddig is - az intézmények indítják saját banki számlájukról. A kincstár tehát nem felelős a sajtóban az utóbbi napokban említett állítólagos csúszásokért.

A közszolgálati jogviszonnyal rendelkezőknek a hónap 5., a közalkalmazottaknak és a munkatörvénykönyve hatálya alá tartozó foglalkoztatottaknak a hónap 10. napjáig kell megkapniuk a munkabérüket valamennyi intézményben a jogszabályokban foglaltak szerint.

A kincstár felhívja a figyelmet: a jogszabályban előírt határidők eltérhetnek az intézményekben eddig kialakított utalási gyakorlattól. A MÁK azt kéri, akik fizetési késedelmet tapasztaltak, jelezzék a kincstár honlapján lévő This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. e-mail címen. A kincstár haladéktalanul felveszi az érintett intézménnyel a kapcsolatot, és tisztázza a késedelem valódi okát – ígérik a közleményben.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink