hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.

Kész a terv, mennek az ellenőrök

Az Országos Tisztifőorvosi Hivatal elkészítette és közzétette a népegészségügyi hatóság 2015. évi ellenőrzési tervét.

Az ÁNTSZ honlapjáról letölthető tervezet szerint megkülönböztetett hatósági figyelemre számíthatnak – mások mellett  – a vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmazó étrend-kiegészítő készítményeket forgalmazó egységek. Közülük azok különösen is, amelyek „fogyás elősegítését célzó termékeket” forgalmaznak. Az ellenőrök kifejezetten vadászni fognak az OÉTI-nél korábban nyilvántartásból törölt étrendkiegészítőkre.

Hatósági látogatásra számíthatnak márciustól decemberig az iskolabüfék, illetve február-márciusban azok az oktatási intézmények, ahol  diétás étkeztetést is biztosítanak.

Egész évben számíthatnak az ellenőrökre a „kiemelt és az I. veszélyességi kategóriás nyitott radioaktív anyagokat felhasználó munkahelyek”. Március 15. után pedig a többször használatos orvosi eszközöket alkalmazó egészségügyi szolgáltatók, náluk elvégzik  a többször használatos orvosi eszközök tisztítás-fertőtlenítésére szolgáló műszertisztító-fertőtlenítő berendezések felmérését is.

Ápolási szakfelügyeleti ellenőrzést kapnak a fekvőbeteg-ellátó intézmények ápolási osztályai és a geriátriái, vidéken mindegyik, a fővárosban a szolgáltatók 30 százaléka.

(forrás: ÁNTSZ)
hirdetés

Könyveink