hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.

Kézbe vette a kormány a koragyermekkori intervenciót

A sérült, fogyatékos, illetve eltérő fejlődésű kisgyerekek ellátásának teljes újraszabályozására készül a kormány – tűnik ki egy a legfrissebb Magyar Közlönyben megjelent határozatból.

A határozatban a kormány felhívja a humán és a gazdasági tárca vezetőjét, hogy május végéigvizsgálja felül a koragyermekkori intervenció keretében korai fejlesztést, terápiát végző szervezetek, intézmények, szolgáltatók működési és finanszírozási rendjét, és tegyen javaslatot a koragyermekkori intervenció egységes szemléletű szabályozási és finanszírozási rendszere kialakítására”.

Ezzel együtt a kabinet szándékai szerint megteremtik a koragyermekkori intervencióban részt vevő szakemberek számára a gyermekút nyomon követését biztosító egységes informatikai hálózatot és adatbázist. Továbbá javaslatot kér a kormány  a miniszterétől a védőnők koragyermekkori intervencióban betöltött szerepének – különös tekintettel azokra a földrajzi területekre, ahol az országos átlaghoz képest nagyarányú a veszélyeztetett terhesség, a csecsemőhalandóság és a koraszülés – növelésére, illetve a szülők ösztönzésére annak érdekében, hogy a 6 éven aluli gyermekeik szűrővizsgálatokon vegyenek részt.

(Az 1246/2015. kormányhatározat  a Magyar Közlönnyel tölthető le.)

(forrás: Magyar Közlöny)
hirdetés

Könyveink