hirdetés
hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.
hirdetés

Kivonták a forgalomból a Diagon Kft. H1N1-tesztjét

Az Egészségügyi Engedélyezési és Közigazgatási Hivatal kivonta a forgalomból a H1N1 vírus felismerésére létrehozott tesztek közül a Diagon Kft. termékeit - írja a Magyar Nemzet.

Óriási sajtókampánnyal mutatta be 2009 nyarán a Kern József vállalatbirodalmához tartozó Diagon Kft. „az új magyar vírustesztet”, mondván, a H1N1 vírust 100 százalékos pontossággal és kétórás rekordidő alatt mutatja ki. A hazai kórházak közül a fővárosi Bajcsy-Zsilinszky Kórházban alkalmazták a vírustesztet. A lap azt írja, a teszteket most azért vonták vissza, mert azok alkalmatlanok.

A Magyar Nemzet többször is foglalkozott már a Diagon Kft-vel, a lap most úgy fogalmaz: "az Egészségügyi Engedélyezési és Közigazgatási Hivatal (EEKH) a 2009-es nyári csinnadratta után egy évvel, tavaly augusztusban indított piacfelügyeleti eljárást a Diagon Kft. tesztjei miatt lapunk cikksorozata után, és a vizsgálatok befejezéséig felfüggesztette a forgalmazásukat. Hiánypótlásra szólította fel a Diagon Kft.-t, amely bár bírósághoz fordult e döntés végrehajtásának felfüggesztése érdekében, mégis hozzákezdett a forgalmazáshoz eleve szükséges iratok pótlásához. A bíróság elutasította Kernék kérését."

A teljes cikk a Magyar Nemzet oldalán olvasható.

(forrás: MNO)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés