hirdetés
2024. május. 02., csütörtök - Zsigmond.
hirdetés

Magához tért, s kivágta a defibrillátort az ablakon

Rátámadt az őt ellátó mentősökre egy beteg péntek délután egy fővárosi lakásban, majd kidobta az ablakon az újraélesztésre használatos, mintegy ötmillió forint értékű felszerelést - tájékoztatta az Országos Mentőszolgálat szóvivője az MTI-t.

Győrfi Pál közlése szerint egy eszméletlen beteghez riasztották Zugkóba kora délután a mentőket. A rohamkocsi ápolói a helyszínre érkezésük után azonnal megkezdték a 40 év körüli férfi ellátását: infúziót kötöttek be, megpróbálták szállítható állapotba hozni az eszméletlen férfit. A beteg azonban, miután magához tért, agresszív lett, kitépte a karjából a tűt, ütlegelni, rugdosni kezdte a mentőket, ennek következtében a mentőápoló könnyebben megsérült.

A mentők a felszerelésüket hátrahagyva a földszintre menekültek az agresszív ember elől, értesítették a rendőrséget, majd azt vették észre, hogy a férfi kidobta az első emeleti lakás ablakán a defibrillátort - tette hozzá a szóvivő.

Tájékoztatása szerint ez a készülék nem a mentőautókban lévő szokásos, újraélesztésre használatos eszköz, hanem egy sokkal értékesebb, több funkció ellátására is alkalmas felszerelés, amelynek értéke mintegy ötmillió forint.

A mentőkre támadó férfit végül egy másik mentőautóval szállították kórházba, míg a megsérült ápolót szintén kórházba vitték, ő feltehetően nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

(forrás: MTI)

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés