hirdetés
2024. május. 15., szerda - Zsófia, Szonja.

Megbüntette a kórházigazgatót az etikai bizottság

Elmarasztalta Daher Pierre kazincbarcikai orvos-igazgatót, a Fidesz parlamenti képviselőjét a Magyar Orvosi Kamara Borsod-Abaúj Zemplén megyei etikai bizottsága – írja a NOL.

Az ügyben - amelyről annak idején a MedicalOnline is beszámolt -, a bizottság megállapította: Daher súlyos etikai vétséget követett el, amikor egy interjúban nyilvánosságra hozta azt az orvosi titoknak minősülő tényt, miszerint a kórház elleni tüntetések egyik fő szervezője korábban pszichiátriai kezelésben részesült. Ráadásul az orvosi titkot az igazgató-képviselő szándékosan és abból a célból fedte fel a nyilvánosság előtt, hogy ezzel a panaszost lejárassa, tevékenységének hitelességét megkérdőjelezze a lakosság előtt. Súlyosbító körülményként értékelték egyebek mellett, hogy szakmai rangja, közéleti szereplése miatt ő maga jól ismert, magatartásából emiatt a közvélemény az orvostársadalom egészére vonhat le negatív következtetéseket. Emiatt megrovással és közel 300 ezer forint büntetéssel sújtották az orvost – írja a lap, megjegyezve, hogy az ez esetben ugyancsak felmerült testi sértés ügyében nem foglalt állást az etikai bizottság, a rendőrségi eljárás pedig szünetel, mivel a képviselő mentelmi jogát nem függesztette fel a parlament illetékes bizottsága.

A NOL megszólaltatja a sértettet, aki a testi sértés megítélésének elmaradása miatt elégedetlen, valamint a kórházigazgatót is, aki fellebbezni készül, mert úgy tartja, nem követett el etikai vétségetolvasható a nol.hu-n.

(forrás: NOL)
hirdetés

Könyveink