hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.

MGYK: Szabálytalan volt a küldöttválasztás

A Magyar Gyógyszerészi Kamara (MGYK) vezetése megsemmisítette a belső tisztújítás folyamat során, nyáron megtartott budapesti és országos küldöttválasztás eredményét, így elmarad a szeptemberre tervezett rendkívüli küldöttközgyűlés és a törvényben előírt határidőre az új alapszabályát sem alkothatja meg a szervezet.

Horváth Tamás, az MGYK elnöke ezt közleményben jelentette be. Véleménye szerint a bajt az okozta, hogy a kamara felügyelőbizottsága szabálytalanságokat talált a budapesti küldöttválasztás lebonyolításában: a választói névjegyzék ugyanis nem állt összhangban a tagnyilvántartásban szereplő adatokkal, ezért a területi küldöttválasztó közgyűlést nem a törvényi előírások és a kamara választási szabályzata szerint hívták össze.

A választási eredmény megsemmisítését kimondó határozatot több kamarai tag bíróságon támadta meg. Szerintük ugyanis az országos elnökségnek, valamint az országos felügyelőbizottságnak nem volt sem illetékessége, sem hatásköre új választások kiírására utasítani a budapesti területi szervezetet. Az átmeneti választási szabályok értelmében a kifüggesztett névjegyzékkel kapcsolatban csak az egyes tagoknak van joga „felszólamlást" tenni. A bírósági kereset szerint azonban ilyen szabálytalanságról nem érkezett információ.

(forrás: Magyar Nemzet)
hirdetés

Könyveink