hirdetés
2024. május. 02., csütörtök - Zsigmond.

Műteni kell, az az üzlet!

Az Európai Unió országaiban sehol sem hajtanak végre annyi műtétet, mint a németországi kórházakban, számos operációra csak azért kerül sor, mert az anyagilag előnyös a kórháznak – írja az InfoRádió.hu.

Az évekkel ezelőtt bevezetett egészségügyi reformon az egymást követő szakminiszterek minden alkalommal változtattak, de eddig senki sem kínált valódi megoldást a mind nagyobb költségvetési nehézségekkel küzdő kórházak számára. A jórészt magukra hagyott intézmények így olyan módszerhez folyamodnak, amely a legjövedelmezőbbnek bizonyul és ez a műtéti beavatkozás.

A Die Welt példákat is idéz: 100 ezer német polgár közül minden évben 286 kap új térdet, 207 pedig új csípőt, ami rekord a nyugati világban.

A betegbiztosító intézeteknek nincs befolyásuk az orvosok gyógymódot illető döntésére, következésképpen a kórházak és klinikák vezetősége mintegy elvárja alkalmazottaitól, hogy a költségvetésre leginkább előnyös módszert ajánlják pácienseiknek. Ez azonban egyre inkább rányomja bélyegét az orvosok hangulatára, és míg a fiatalok még lázadozni próbálnak, idősebb kollégáik jó részén fokozatosan úrrá lesz a keserűség – olvasható az inforadio.hu-n.

(forrás: InfoRádió)

cimkék

hirdetés

Könyveink