hirdetés
2024. május. 03., péntek - Tímea, Irma.

Nem csillapodik az állam étvágya

„Az államosítás lehet jó hír és lehet rossz is. Az a gond, hogy senki sem tud semmit” – idéz egy érintettet az idősek és betegek segélyhívójának gyors államosításáról a HVG.

Az átszervezésre még nincs pénz, de hétfőn sietősen államosították a jelzőrendszeres házi segítségnyújtást – írja lap, mely próbál okok nyomára akadni, de hasztalan. Mint végül írják:

„A szaktárca sem segít a tisztánlátásban. ’A változás mindössze annyi, hogy új tárgyi feltételek megteremtésével – országos elérhetőségű diszpécserközpont kialakításával és a vele kompatibilis jelzőkészülékek beszerzésével – költséghatékonyabban lehet használni az erre fordított állami forrást’ – tudatta a HVG-vel az Emmi. Hangsúlyozta, hogy a szociálisan rászorult személyek – egyetlen állami szolgáltatón keresztül – továbbra is meg fogják kapni a segítséget a veszélyhelyzet elhárításához. Arról nincs hír, mi lesz a jelenlegi szolgáltatókkal, és arra sem tért ki a tárca, hogy mindezt a váltást miből finanszírozzák. Márpedig a jelenleg különféle műszaki megoldásokkal működő (például telefon-, URH- vagy GSM-alapú) rendszerek teljes cseréjének milliárdos költsége lesz.”

(forrás: HVG)
hirdetés

Könyveink