hirdetés
2024. május. 17., péntek - Paszkál.

Nem kapkodnak a letelepedési támogatásért

Egyelőre nem látszik átütő sikernek a háziorvosok idei letelepedési pályázata, derül ki a Metropol cikkéből, amely a nehezen betölthető praxisú körzetek helyzetét tekinti át.

Hogy csökkentse a betöltetlen praxisok számát, - idézik fel a lapban  - idén újra pályázatot írt ki az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP). Az összesen 500 millió forintos keretösszegből letelepedési támogatást nyerhetnek azok a doktorok, akik vállalják, hogy legalább négy éven keresztül önálló orvosi tevékenységet végeznek az illetékes önkormányzattal kötött megállapodás szerinti működési formában, de minden esetben személyes közreműködéssel. Az elnyerhető összeg mértéke attól függ, milyen régóta nincs gazdája a praxisnak; ha legalább 12 hónapja nem működik, 6, ha több mint 60 hónapja betöltetlen, 10 millió forintot kap a nyertes pályázó. Az OEP közlése szerint a július 30-án kiírt pályázatra mostanáig ketten jelentkeztek. Az érdeklődőknek október 30-ig van idejük összeállítani az anyagukat.
A tavaly hasonló feltételekkel közzétett pályázaton egyébként 38 háziorvosi szolgálatot sikerült betölteni – olvasható a metropol.hu-n.

(forrás: metropol.hu)

cimkék

hirdetés

Könyveink