hirdetés
2024. május. 08., szerda - Mihály.

Nyertes lett a Szent Kereszt

A most záruló kapacitásalku egyik nyertese a Kalocsai Szent Kereszt Kórház: támogatóinak  nemcsakhogy a klinikai halálból sikerült visszahozniuk az intézményt, hanem még a két éve amputált gyermekosztályát is visszavarrhatják – derül ki a baon.hu tudósításából.

Bár a kalocsai Szent Kereszt Kórház ott van a funkcióváltó intézmények között, minden osztály aktív ágyakkal működhet tovább annak az együttműködési megállapodásnak köszönhetően, amit a múlt héten kötöttek a Bács-Kiskun Megyei Kórházzal – írja a honlap.

– A Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézettel folytatott tárgyalások kezdetén egyetlen aktív ágyat sem szántak az intézményünknek, ezért számunkra óriási siker, hogy a mintegy másfél éves tárgyalássorozat eredményeként minden osztályunk tovább működhet – nyilatkozta a baon.hu-nak dr. Vadász Mária, a Szent Kereszt Kórház főigazgatója.

A GYEMSZI február 15-én tett javaslatot a Tisztifőorvosi Hivatalhoz a kórházi ágyak számával kapcsolatban. A kalocsai kórház számára a jelenlegi 241 helyett 196 aktív ágy működésének engedélyezését javasolták. Ebből 35 a megyei kórház kihelyezett ágya, 20 a szülészeten, 15 pedig a gyermekosztályon.

– Bízunk abban, hogy a 2010-ben bezárt gyermekosztályunk is hamarosan újranyithat – fűzte hozzá a főigazgató. – Ehhez jelenleg is keressük a megfelelő szakembereket.

(forrás: Baon.hu)
hirdetés

Könyveink