hirdetés
2024. április. 29., hétfő - Péter.

Rést találtak a győzelmi pajzson

Hiába közalkalmazottak, s hiába gyógyítanak, mégis kimaradnak az augusztusra ígért béremelésből az oktató orvosok, adja hírül a delmagyar.hu.

A szóbanforgó egyetemi tanársegédek, adjunktusok, docensek, professzorok bár oktatói státuszban dolgoznak, de ugyanolyan gyógyító munkát végeznek, mint az „orvosstátuszos” kollégáik.

– Ezek az orvosok a legaktívabbak. Tapasztaltak, általában ők a gyakorlatvezetők és az ügyeletvezetők, és a legtöbb műtétet ők végzik – sorolta a delmagyar.hu-nak Pető Zoltán, aki a Szegedi Tudományegyetem Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Intézetének egyetemi docenseként szintén érintett az ügyben. Mint elmondta, amellett, hogy oktatnak, ugyanannyit ügyelnek és dolgoznak az ágyak mellett, mint más orvosok, viszont például pótlékot sem kapnak. Így fordulhat elő, hogy egy tanársegéd akár kevesebbet is keres, mint egy szakorvos.

A Szegedi Tudományegyetemen nagyságrendileg 400 embert érint ez a probléma, tudta meg a lap Kovács Ivántól, a Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ stratégiai igazgatójától.  Az észrevételt Vécsei László dékán megküldte az államtitkárságnak is – olvasható a delmagyar.hu-n.

(forrás: delmagyar.hu)
hirdetés

Könyveink