hirdetés
hirdetés
2024. május. 03., péntek - Tímea, Irma.
hirdetés

Réthelyi: nem röghöz kötés, hanem honhoz kapcsolás

A miniszter tudja, hogy nincs megoldva a rezidensek helyzete, de garantálható, hogy senki nem jár rosszul.

Honhoz kapcsolás, nem röghöz kötés – ezt mondta Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter az Egyenes Beszédben azzal kapcsolatban, hogy 100 ezer forintos ösztöndíjat kapnak azok a rezidensek, akik még idén jelentkeznek szakorvosképzésbe, cserébe viszont vállalják, hogy nem fogadnak el hálapénzt, és 10 évig Magyarországon maradnak.

A miniszter szerint ez egyfajta elköteleződés a rezidensek részéről, és egy remény, hogy jobbak lesznek a körülmények. Hozzátette: az garantálható, hogy ezzel senki sem jár rosszul. Réthelyi Miklós elmondása szerint tudja, hogy ezzel nem oldják meg a rezidensek helyzetét, de jelenleg ennyire van lehetőség, a minisztérium mindent megtesz, hogy további forrásokat találjon.

A nemzeti erőforrás miniszter elmondta: jelenleg a 600 személy 100 ezer forintos ösztöndíja egy évre van meg, de a rezidensképzés támogatása évről évre ismétlődik. Réthelyi Miklós beszélt arról is, hogy egyszer felmerült a leváltása, amikor a miniszterelnök engedélye nélkül nevezte ki az operaház igazgatóját. A nemzeti erőforrás miniszter ezzel kapcsolatban azt mondta: szükség volt egy alkalmas emberre, emiatt vállalta a kockázatot és a következményeket, de még egyszer nem ismételné meg a helyzetet, tanult belőle.

A videó az ATV oldalán megtekinthető. 

(forrás: ATV)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés