hirdetés
2024. május. 06., hétfő - Ivett, Frida.

Szakorvos, rezidens, ápoló – változatlan a kereslet

Orvosközvetítő cégek képviselőit kérdezte a stop.hu a nyugati munkahelykínálatról.

A Franciaországba és Németországba közvetítő AGILE Medical Consultant Kft. igazgatója arról számolt be, hogy a franciák elsősorban aneszteziológia-újraélesztés, szívgyógyászat, tüdőgyógyászat, radiológia, általános orvos, háziorvos valamint belgyógyászat területéről fogadnak orvosokat. De keresettek az olyan vállalkozó szakorvosok is (háziorvosok, szívgyógyászok, szemészek), akik készek vidéki környezetben letelepedni vagy vállalkozóként klinikán dolgozni.

Németországban az aneszteziológia, fizioterápia, sebészet, kardiológia és neurológia, általános belgyógyászat szakemberei a keresettek, de szívesen fogadják a rezidensi éveiket töltő fiatal orvosokat is.

Az A-Team Medical Recruitment szélesebb palettán kínál lehetőségeket: Írországba, Svájcba, Svédországba, Németországba és Franciaországba és Angliába közvetítenek. Ez utóbbiba nemcsak orvosokat, hanem fogorvosokat és ápolókat is.

- Cégünk az angliai RMO (Resident Medical Officer) munkákra koncentrál. Ehhez az álláshoz jó angol nyelvtudás, illetve minimum 2 éves posztgraduális tapasztalat kell, a fizetés viszont csábító. Ez a fajta munka elősegíti, hogy az orvos ne vándoroljon végleg ki, hanem egy hónapból csupán 2 hetet dolgozzon külföldön. Általában 6 hónapos szerződéseket írnak alá, de a korábbi évekkel összehasonlítva csökkent az erre a fajta munkára jelentkező orvosok számaidézi a stop.hu a cég munkatársát.

(forrás: Stop.hu)
hirdetés

Könyveink