hirdetés
2024. május. 09., csütörtök - Gergely.

Számvevők kérték: csökkentik a gyógyszerkiadásokat

Egyebek mellett az OEP bevételei optimalizálását, a gyógyszerkiadások csökkentését, a vér gazdálkodás felülvizsgálatát ígérte a szentesi kórház az Állami Számvevőszéknek.

A számvevőszék a saját honlapján számol be a Dr. Bugyi István Kórház (BIK) ellenőrzés utáni intézkedési tervéről. „A kórházi ellátás működtetésére fordított pénzeszközök felhasználásának ellenőrzéséről készített jelentésben javasoltuk a BIK részére is, hogy a működési, pénzügyi egyensúlyi helyzet helyreállítása és fenntartása érdekében, mérje fel a saját működési bevételek növelésének és a költségek mérséklésének lehetőségeit, továbbá készítsen intézkedési tervet a működési, pénzügyi egyensúly megteremtésére és annak megőrzésére” – idézik fel az előzményeket.

Az erre válaszul elfogadott intézkedési terv szerint Szentesen tervezik többek között az OEP bevételek optimalizálását, az egyéb bevételek növelését, a gyógyszerkiadások csökkentését, a vér- és vérkészítmény gazdálkodás felülvizsgálatát, szakmai és strukturális átalakításokat, a háttérszolgáltatások költségének optimalizálását – olvasható az ÁSZ honlapján.

hirdetés

Könyveink