hirdetés
2024. május. 02., csütörtök - Zsigmond.

Szerelmesek éjszakája: mammográfia játszósarokkal

Nem csekély megdöbbenéssel fogadták az intézményvezetők az egészségügyi tárcának az idei Valentin-napra szánt ötletét – írja a NOL.

A kórházvezetőket a múlt hét közepén körlevélben kérte az egészségügyi államtitkárság arra, hogy február 14-én szervezzék meg a „szűrések éjszakáját”. A mammográfiai szűrőállomásokat üzemeltető intézményeknek ezen a napon délután négy és éjfél között olyan nőknél kellene a vizsgálatot elvégezniük, akiket hiába invitáltak, munkaidőben nem érdekelte őket a program. A tervek szerint egy-egy állomás körzetében mintegy 280 nőt mozgósítanának a különleges programra a 45-65 évesek köréből. A rendkívüli alkalomra a kórházaknak külön játszósarkot is ki kellene alakítaniuk a szűréssel érintett nők gyerekeinek. (Noha e korosztály zömének általában általában már felnőtt gyerekei vannak.)

Az érintett intézmény-vezetők közül többen is átgondolatlannak és komikusnak nevezték a kezdeményezést. Egyikük azt mondta: már azt sem érti, miként sikerült a február negyedikei, a rák világnapjához kapcsolódó szűrést az egészségügyi kormányzatnak tíz nappal későbbre, a sok helyen páros ünnepként megtartott szerelmesek éjszakájára időzíteni - olvasható a nol.hu-n.

(forrás: NOL)
hirdetés

Könyveink