hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Szesztől vidám a magyar karakter

Nem csak drogprogramra, hanem nemzeti alkoholstratégiára is szükség volna – írja egy felmérés adataira hivatkozva a Népszava.

Inkább az alkohol és nem az illegális kábítószer okozza a nagyobb függőséget Magyarországon - derül ki a Global Drug Survey, azaz a Globális Drogvizsgálat friss kérdőíves kutatásából. Ezt az idén elsőként töltötték ki magyarok is, több mint 3200-an. Világszerte több mint 78 ezer ember írta le tapasztalatait a kábítószerek kapcsán, anonim módon.

A legnépszerűbb bódító szer messze az alkohol: nemzetközi szinten a válaszadók 90 százaléka, míg a magyarok 94 százaléka ikszelte be, hogy fogyasztott már életében szeszt. Ehhez képest a magyaroknak "csupán" 54,5 százaléka írta, hogy legalább egyszer életében használt már valamilyen illegális drogot. A legtöbb országhoz hasonlóan Magyarországon is a marihuána a legnépszerűbb: a válaszadók 37,6 százaléka legalább egyszer élt vele tavaly.

A nemzetközi drogteszt érdekessége, hogy olyan mindennapi élvezeti cikkekre is rákérdeztek, mint a dohány, vagy az energiaital, és a magyarok mindkettő fogyasztásában ,,jobban teljesítenek": előbbit a válaszolók 61,5, utóbbit 50 százaléka jelölte meg szenvedélyeként – olvasható a nepszava.hu-n.

(forrás: Népszava)

cimkék

hirdetés

Könyveink