hirdetés
2024. május. 07., kedd - Gizella.

Több teret adnának a magáncégeknek

Egy az angol állami egészségügyi szolgálat lehetséges szervezet-fejlesztéséről szóló jelentést ismertet az Eski.hu.

Jeremy Hunt egészségügyi miniszter David Daltont - a Salford Royal Hospital NHS Foundation Trust vezérigazgatóját - bízta meg azzal a feladattal, hogy tekintse át az NHS ellátók szervezeti formáinak különböző lehetőségeit.
Az NHS több szerződést kötne magánvállalatokkal a kórházak menedzselésére. A jelentésben Dalton hiányolja, hogy Anglia nem fogadott be olyan Európában már alkalmazott új szervezeti formákat, amelyek növelnék az ellátás színvonalát és csökkentenék a költségeket. Nézete szerint szélesebb körben elterjedhetnek olyan modellek, mint a kórházi csoportok, menedzsment szerződések, ellátói együttműködések, közös vállalkozások, integrált ellátó szervezetek, szolgáltató vagy többféle szolgáltatást összekötő hálózatok.
A jelentés ugyanakkor kiemeli, hogy nincs szükség egy országos szervezeti mintára a problémák megoldására – az egy kaptafára készült modell nem működne, mivel nem léteznek „jó” és „rossz” szervezeti formák. A legfontosabb az, hogy a helyi lakosság számára jöjjön létre előnyös megoldás, ami elmozdulást jelent az intézményi önérdektől a rendszer szintű fenntarthatóság és közös tulajdon/irányítás felé. Dalton úgy véli, hogy a megbízható, minőségi betegellátás fontosabb az önálló szervezetek megőrzésénél. A jól teljesítő szervezeteket ösztönözni kell arra, hogy bővítsék hatáskörüket és növeljék befolyásukat – olvasható az eski.hu-n.

(forrás: GYEMSZI [ESKI])

cimkék

NHS
hirdetés

Könyveink