hirdetés
2024. április. 27., szombat - Zita.

Tovább vizsgálják a Dobogót

Újabb vizsgálatokat tartanak szükségesnek a szakértők annak megállapításához, hogy lehet-e szuperkórházat építeni a Dobogón – értesült a Magyar Idők.

A Magyar Idők információi szerint a kormányhatározat elfogadása óta eltelt rövid időben komoly szakértői munka zajlott, főként azért, mert a terület keserűvízbázis, amelynek 14 kútjából jelenleg egy magáncég termel ki és palackoz vizet patikák számára. Azt, hogy a terület évszázadok óta beépítetlen, a kutak védőterülete is magyarázza. A területből tíz hektár Újbuda önkormányzatának tulajdonában van, több kisebb telek magánszemélyeké, ezek tulajdonviszonyát szintén rendezni kell, mielőtt egyetlen kapavágás is történne.

A környék közlekedésfejlesztése is alaposabb előkészítést igényel, hiszen a helyszínt ma tömegközlekedéssel csak a Balatoni, illetve a Kőérberki úton lehet megközelíteni, a Kelenföldi pályaudvar és Kamaraerdő között közlekedő 187-es és 87-es busszal. A terület ugyan az M7-es és M1-es autópályák közös szakasza mentén terül el, de nincsenek lehajtók. Ezek megépítése ugyanakkor szintén szerepel a dél-budai centrumról szóló kormányhatározatban.

A szakértőknek november 30-áig kellett elkészíteniük javaslatukat, és bár a lap szerint ebben nem zárják ki annak a lehetőségét, hogy a területen kórház épüljön, ám újabb tanulmányokat tartanak szükségesnek.
(forrás: Magyar Idők)
hirdetés

Könyveink