hirdetés
2024. május. 14., kedd - Bonifác.

Tükrözés

Pert helyezett kilátásba a szigetvári kórház, ha volt betege, akinek kilyukasztották a belét a tükrözés során  „megsérti az intézmény jó hírnevét” – számol be a SonLine.

„Megpróbáltam megegyezni a kórházzal is, az év elején megkerestem őket. Százezer forintot kínáltak, valamint felajánlották, ha legközelebb valaki beteg lesz a családban, az egyik VIP-szobában helyezik el. Nem fogadtam el, maradandó betegségem lett, ezért kétmillió forintot is megítélhet a bíróság” – idézik a beteg beszámolóját.

– Valóban történt egy beavatkozás, mely előtt a beteget tájékoztattuk a műtéti kockázatról, s alá is írta a beleegyező nyilatkozatot – mondta Berecz János főigazgató a lapnak. – Egy ilyen tükrözésnél ezerből egyszer előfordulhat hasonló probléma, szerencsétlenség, hogy éppen most történt. Úgy vélem azonban, a kórház nem hibázott, s így kártérítési kötelezettségünk sincsen.

A kérdésre, hogy akkor miért ajánlottak neki mégis százezer forintot, a főigazgató azt felelte, egyfelől emberi szempontok vezérelték őket, másrészt úgy gondolták, ennyit megér, ha nem kell évekig bíróságra járniuk – olvasható a sonline.hu-n.

(forrás: Sonline)
hirdetés

Könyveink