hirdetés
2024. május. 02., csütörtök - Zsigmond.
hirdetés

 

Ünnep a tudomány

Ma indul a Magyar Tudomány Ünnepe rendezvénysorozat, melyet a Magyar Tudományos Akadémia idén „Messze látó tudomány" alcímmel indít – emlékeztetnek az akadémia honlapján.

A következő négy hét kereken kétszát tudományos rendezvényét a Magyar Tudomány Ünnepe most megnyílt digitális felületén tekinthetik át.

Lovász László, az MTA elnöke így invitálja a közönséget a honlapon: „...hallgassa meg a tudományünnepi előadásokat a zenének az agyi fejlődésre és a beszédre, mi több, a matematikai készségekre gyakorolt hatásáról, az öröklődést meghatározó génekről vagy az emberiség történelmét megváltoztató növényi kórokozókról. Ismerje meg az égitesteket közelebb hozó űrcsillagászati technológiát. Csatlakozzon a vállalatvezetők eszmecseréjéhez iparáguk jövőjéről és arról, miként befolyásolja a technológia fejlődését a tudósokkal kialakított együttműködés. Ismerkedjen meg a kutatói pályára készülő, tehetséges középiskolás és egyetemista ’innodiákokkal’, akik első tudományos eredményeikről számolnak be a nagyközönség előtt. Látogassa meg az akadémiai kutatóközpontokat és kutatóintézeteket, amelyek rendezvényein valamennyi tudományterület eredményeiből ízelítőt kaphat”. (Ugrás az akadémiai kedvcsinálóhoz.)

(forrás: mta.hu)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink