hirdetés
hirdetés
2024. május. 05., vasárnap - Györgyi.
hirdetés

Vádemelési javaslat a vércukorszint elnézése miatt

Nem ismerte a vércukorszintmérő jelzéseit, ezért cukros vizet itatott a magas vércukorszintű beteggel egy orvos. A páciens röviddel később meghalt, a doktor ellen vádemelési javaslatot nyújtottak be a nyomozók.

A tragédia tavaly februárban történt, azt követően, hogy a doktornő két mérővel is megmérte a beteg vércukorszintjét; mindkettő „HI" jelzést mutatott.

A doktornő azt hitte, hogy „hibás", azaz rossz a mérő, ezért sűrű cukoroldatot itatott a férfival, majd elment. Egy órán belül azonban újra hívták az ügyeletet, mert a férfi rosszabbul lett. A doktornő újra megmérte a férfi vércukorszintjét, a gép megint „HI" jelzést adott. Ekkor ismét azt hitte, a gép meghibásodott. 

Azt nem tudni, hogy miért gondolta azt, hogy a „HI" a hiba, és nem  az angol high (magas) szó rövidítése. Erről a doktornőt asszisztense világosította fel, de már késő volt. Bekötött egy infúziót, majd később mentőt hívott, azonban már nem tudták újraéleszteni a férfit – írja a Blikk

A lap szerint az orvos a többi közt azzal védekezett, hogy a protokoll szerint, ha valakinek nem lehet megállapítani a vércukorszintjét, akkor az alacsonyat kell vélelmezni. A doktornő ellen eljárás indult, a nyomozók vádemelési javaslattal adták át az ügyet az ügyészségnek.

(forrás: Blikk)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés