hirdetés
2024. április. 30., kedd - Katalin, Kitti.

Vádemelésnél tart a kórházi olajügy

Az egri Markhot Ferenc Kórház három vezető beosztású dolgozója ellen emelt vádat az ügyészség költségvetési csalás és magánokirat-hamisítás miatt – írja  a HEOL.

A kórháznak két földalatti tartályban összesen több mint 23 ezer liter gázolaja volt, de azt 2008-tól már nem tudták használni, mivel időközben gázüzemű fűtésre álltak át. Tervezték a tartályok lebontását, ezért több alkalommal megkísérelték eladni a készletet. Azonban nem jártak sikerrel, mivel a szükséges hatósági engedélyezési eljárásokra, valamint az ügylet adóvonzatára figyelemmel gazdaságosan ezt nem lehetett végrehajtani – idézi fel a történetet a lap.

A gázolajon aztán 2012. nyarán végül mégis sikerült túladnia a kórháznak. A HEOL úgy tudja: oly módon, hogy az adásvételi megállapodást egy támogatási szerződéssel leplezték. A a gázolajat arra hivatkozással vezették ki a leltárból, hogy azt eltüzelték. A vevővel pedig ámogatói szerződést kötött a kórház. Ebben az egyezségben közel négymillió forint adomány szerepel, amely valójában a gázolaj vételára volt. Ezt az összeget a kft. át is utalta a kórháznak, majd az olajat is elszállították. Az adásvételt követően pedig több mint egymillió forint általános forgalmi adót nem fizetett meg a kórház – olvasható a heol.hu-n.

(forrás: HEOL)
hirdetés

Könyveink