hirdetés
2024. április. 28., vasárnap - Valéria.

Veszprémi ügyelet: végesetben megoldja a kórház maga

Bár legutóbb sikerült Veszprémben ügyeleti szolgáltatót szerződtetni a helyi lázadó háziorvosok helyett, ez sem hozott megnyugvást, derül ki a NOL cikkéből.

A lapban ügyvédjük útján szólalnak meg az ellenálló helyi háziorvosok, s ő felidézi azt is, hogy mire hivatkozva utasították el az ügyelet beköltöztetését a kórházba: „A rendelő a kórházi mentőmegálló fölött van, szellőztethetetlen, szűkös. Az orvosok a betegek érdekében álltak ellent az ultimátumnak”.

Miután a háziorvosok megtagadták a beköltözést, az önkormányzat pályázatot írt ki, viszont a helyieknek a nyertes debreceni céggel szemben is vannak kifogásaik. Ahogy az ügyvédjük fogalmaznak: „Nehezen képzelhető el, hogy egy debreceni társaság Veszprémben hatékonyan, szakszerűen működtesse az ügyeletet a helyi háziorvosok bevonása nélkül. Ők viszont nem akarnak a debreceniek megbízásából sem ügyelni. Valószínűleg rezidenseket alkalmaznak a pályázat győztesei, s a helyismeret hiánya is súlyos kételyekre ad okot. Nem is beszélve arról – most finoman és jogszerűen akarok fogalmazni –, hogy a nyertes pályázóval kapcsolatban áll egy olyan személy, aki a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kórházakat 2009-ben holdingba szervezte és főigazgatóként irányította. Őt különösen nagy kárt okozó hűtlen kezeléssel gyanúsítják, s a rendőrség nemrég vádemelési javaslattal küldte át ügyét a főügyészségnek”.

A NOL cikkében megszólal a kórház igazgatója, az egyébként országszerte hasonló szolgáltatást nyújtó debreceni cég vezetője, s a pályázatot kiíró város polgármestere is. Porga Gyula azt ígéri, hogy „ha valamiért nem működne ez az új  rendszer, akkor sem kötelezzük a háziorvosokat, hogy vegyék vissza az ügyeletet. Ebben az esetben a megyei kórház látja el a feladatot, ebben meg is állapodtunk a főigazgató úrral” – olvasható a nol.hu-n.

(forrás: NOL)
hirdetés

Könyveink