hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.

Zavarszűrés

Nincs értelmük azoknak a szűréseknek, amelyeknek a menekülteket Magyarország aláveti – nyilatkozta a Népszabadságnak Falus Ferenc, egykori országos tiszti főorvos.

Meglepőnek nevezte Falus Ferenc volt tiszti főorvos utóda minapi nyilatkozatát, amelyben Paller Judit kívánatosnak tartotta a menekültek zár alá vételét arra hivatkozva, hogy szűréseket lehessen rajtuk végezni. Mint mondta, nincs értelme Magyarországon karanténba zárni ezeket az embereket. Ami most az ország járványbiztonságára hivatkozva történik, az nem más, mint minősített uszítás. Szerinte a politika az ÁNTSZ vezetőjével mondatja ki, amit maga tartana kívánatosnak – írja a NOL.

A szakember szerint ráadásul nincs is értelmük azoknak a szűrővizsgálatoknak, amelyeknek a magyar kormány a menekülteket aláveti. A kötelező szűréseken diagnosztizált betegségeik kizárólag szexuális úton, váladékkal fertőznek. Közvetlen közegészségügyi veszélyt nem jelentenek. Ezeknek az embereknek a többsége néhány napot tölt csak az országban, aztán továbbutazik. Falus szerint csak annak az egészségi állapotával kellene érdemben foglalkozni, aki Magyarországon akar letelepedni, vagy iskolába akar járni – olvasható a nol.hu-n.

„A kormány tegnapi ülésén lapzártánkig nem döntött arról, korlátozzák-e a hazánkba érkezett menedékkérők mozgását arra az időre, amíg elvégzik rajtuk a szükséges szűrővizsgálatokat, illetve megkapják a védőoltásokat. Ezt az Emberi Erőforrások Minisztériuma ajánlotta megfontolásra  jelentésben” – olvasható a Napi Gazdaság cikkében.

(forrás: Népszabadság Online, Napi Gazdaság)

cimkék

hirdetés

Könyveink