hirdetés
2024. május. 13., hétfő - Szervác, Imola.

Egészségpolitika

A dohányosok is támogatják a füstölési tilalmat

Még a dohányosok is egyetértenek a füstölésre vonatkozó munkahelyi tilalommal – állapította meg egy nemzetközi felmérés.
Tizennégy országban mintegy ötezer ember megkérdezéséből az derült ki, hogy az 1400 munkaadó 87 százaléka, a 3500 dohányos munkavállalónak pedig 74 százaléka egyetért azzal, hogy füstmentes legyen a munkakörnyezet. „Bár az országok között eltérések mutatkoztak, az eredmény a munkahelyi dohányzási tilalom globális támogatottságát jelzi” – összegezte Michael Halpern, a nemzetközi közvéleménykutatást végző RTI International munkatársa.

A felmérésben Dél-Korea, Japán, Kína, Tajvan, India, Nagy-Britannia, Olaszország, Svédország, Franciaország, Németország, Spanyolország, Lengyelország, Törökország és Brazília vett részt – írja az RTI International portálja. A tilalmat leginkább Indiában támogatják, ahol az emberek 85 százaléka szavazott a füstmentes környezetre, ezt követi Japán 75 százalékkal. A legkisebb támogatottságot Németországban (33 százalék) és Lengyelországban (37 százalék) élvezi a tilalom.

A dohányzás vezeti a megelőzhető halálokok listáját. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) becslése szerint csaknem egy milliárd férfi és 250 millió nő dohányzik, és évente mintegy 200 ezer dolgozó hal meg a munkahelyi dohányfüst következményei miatt. Világszerte 700 millió gyerek szív be dohányfüsttel szennyezett levegőt, elsősorban az otthonában. A globális felmérést a Pfizer gyógyszercég támogatta.

MTI

cimkék

hirdetés

Könyveink