hirdetés
2024. május. 11., szombat - Ferenc.

Egészségipar

A General Electric és az Intel együttműködése az egészségügyben

A két cég által kifejlesztésre kerülő technológia hasonló területet és felhasználói célcsoportot érint, mint a tavaly Magyarországon bejelentett, a magyar kormány által támogatott három éves, összesen 5 millió dollár költségvetésű K+F program, amely az otthoni ápolást segítő infokommunikációs programok és eszközök kifejlesztését célozza.

A GeneraL Electric (GE) és az Intel Corporation bejelentette, hogy társulást hoz létre olyan otthoni ápolást lehetővé tevő egészségügyi technológiák fejlesztésére és forgalmazására, amelyek elősegítik az idősek önálló életvitelét és a krónikus betegségekben szenvedők kezelését, akár otthoni körülmények között is, az idősek választásának megfelelően.
Az együttműködés értelmében a GE Healthcare értékesíti és forgalmazza a krónikus betegségekben szenvedő páciensek kezelésére tervezett Intel Health Guide elnevezésű ápolás menedzsment rendszert.
A krónikus betegségekben szenvedők számának drámai mértékű növekedésével és a népesség elöregedésével párhuzamosan, egyre nő az igény a kórházi ápolást kiegészítő otthoni ápolásra. A távgyógyászatot és az otthoni ápolást lehetővé tevő eszközök és berendezések piaca az előrejelzések szerint a 2009-re tervezett 3 milliárd dollárról 2012-re 7,7 milliárd dollárra bővülhet.
A két cég tervezett társulása keretében az elkövetkező öt év során több mint 250 millió dollárt fordítanak az otthoni ápolást lehetővé tevő technológiák, és a kapcsolódó termékek kutatására és fejlesztésére.
Egyebek közt mindkét cég bővíteni kívánja az otthoni ápolást és az önálló életvitelt segítő technológiák terén folytatott jelenlegi kutatási programjait olyan új területek irányába, mint például az elesés megelőzése, a gyógyszerek bevételének ellenőrzése, alvás közbeni légzéskimaradás, szív- és érrendszeri betegségek, cukorbetegség, és a jó közérzet figyelése.
A GE és az Intel jelenleg a betegfelügyelet és az otthoni ápolás terén folytat aktív tevékenységet, melynek eredményeképpen jól ismert márkanevű termékekben kamatoztatja széles körű iparági szakértelmét. A GE Quiet Care rendszere egy passzív távfelügyeleti rendszer, mely nyomon követi az idősek tevékenységét és viselkedésmintáját, majd riasztja a gondozókat az esetleges egészségügyi problémát vagy vészhelyzetet például elesést vagy betegség előjeleit - jelző állapotváltozás esetén. A rendszert elsősorban az infokommunikációs eszközökkel segített életvitelt lehetővé tevő létesítményekben használják az Egyesült Államokban. A GE Healthcare ugyancsak jelentős kapacitásokkal rendelkezik az intenzív osztályon használatos betegfelügyeleti készülékek, a szív-diagnosztikai berendezések, a hordozható lélegeztetőkészülékek, és az egészségügyi információ-technológiai alkalmazások, többek között az elektronikus
kórtörténetek és a klinikai döntéstámogatási alkalmazások fejlesztésében.

MMD sajtóközlemény

cimkék

hirdetés

Könyveink