hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

Gyógyturimus vs hazai egészségügy

GKI: álmodozás az Új Széchenyi Terv

Megvalósíthatatlan a Gyógyító Magyarország Program?

Vértes András, a GKI Gazdaságkutató Zrt. elnöke szerint háttérelemzésekre lett volna szükség.

Egyelőre álmodozás az Új Széchenyi Terv – fogalmazott Vértes András az ATV Egyenes beszéd című műsorában. A GKI elnöke nehezményezi, hogy nem készültek háttérelemzések arra vonatkozóan, hogy hol és milyen mértékű fejlesztésekre lenne szükség.

Vértes András szerint felesleges aktuálpolitikai kérdések is helyet kaptak az Új Széchenyi Terv vitairatában. A szakember úgy véli, hogy az egyes területek nincsenek összehangolva, ráadásul egyes részei nem kellően megalapozottak. Gyógyturizmusra például jelentős összegeket kíván fordítani a kormány, miközben a magyar egészségügy rendszere riasztóan működik. A közegészségügyben régóta halogatott szükséges átalakítások nélkül pedig a Gyógyító Magyarország program megvalósíthatatlan – tette hozzá Vértes.

Nem a GKI vezér az első, aki a problémát felveti, a kormány külföldi kritikát is kapott a kérdésben: a hónap elején a Wall Street Journal is visszásnak találta a gyógyturizmusról szóló víziókat a jelen egészségügyi állapotok tükrében. "Némi átalakításra és befektetésre lehet szükség a magyar egészségügyben mielőtt külföldi vendégek ellátását tervezné a kormány az állami klinikákon" - írták.

(forrás: ATV, MedicalOnline)
hirdetés

Könyveink