hirdetés
2024. április. 28., vasárnap - Valéria.

Harcban szúval, penésszel, patkánnyal

A Közép-európai Biocid Munkacsoport üléséről - amelyet ez alkalommal Magyarország szervezett meg  - számol be az Országos Tisztifőorvosi Hivatal honlapja.

Az ipar, az üzleti élet szereplőit is bevonják a hatóságok abba a tárgyalás sorozatba, melynek célja az úgynevezett biocid termékek engedélyezési folyamatának összehangolása - írják.

Emlékeztetnek: a biocidok olyan termékek, melyek hatóanyagai kémiai anyagok vagy akár mikroorganizmusok is lehetnek, és amelyeket kártevő élőlények ellen használnak irtó-, gátló- illetve riasztószerként. Ilyen jellegű készítményeket az ivóvíz kezelésére ugyanúgy használnak, mint például az úszómedencék tisztántartására, fertőtlenítésére. A biocid termékek közé tartoznak a különböző szúnyog- és kullancsriasztók, patkányirtók. A biocidok tartósítószerként alkalmasak arra is, hogy meggátolják a feldolgozott termékek penészedését, de akár a különböző faanyagok védelmét is szolgálhatják.

A Közép-európai Biocid Munkacsoport 15. ülését az Országos Tisztifőorvosi Hivatal szervezte meg októberben, ezen az ülésen mutatták be azt a stratégiát, amelyet – a tervek szerint – a tagállamok a biocid termékek úgynevezett párhuzamos kölcsönös elismerési eljárása során követnek majd – olvasható az antsz.hu-n.

(forrás: ÁNTSZ)

cimkék

hirdetés

Könyveink