hirdetés
2024. május. 09., csütörtök - Gergely.

Kórházban dolgoznak az érettségiért

Négy kecskeméti középiskola diákjai jelentkezhetnek a megyei kórházba, hogy ott teljesítsék a kötelező ötven órás iskolai közösségi szolgálatot – írja a BAON.

Az érettségi bizonyítvány kiadásához 50 óra közösségi szolgálat teljesítése szükséges, amelyet első alkalommal a 2016. január 1-je után érettségi vizsgára jelentkező tanulóknak kell igazolniuk – emlékeztet a lap. Ez a 2012/2013. tanévben – tehát az idén – 9. évfolyamos középiskolai tanulókat már érinti.

A megyei kórház és a jelentkező iskolák ennek teljesítésében fognak együttműködni. A kórház a belgyógyászaton, a sebészeten, a traumatológián, az urológián, az ortopédián, a szemészeten, a gyermekgyógyászati osztályon, a reumatológián, a fül-orr-gégészeten és a bőrgyógyászaton tudja fogadni a tanulókat.

Viszonylag egyszerű dolgokban számítanak a segítségükre, de ezek az apróságok is sokat segíthetnek a betegeknek: például beszélgetéssel, felolvasással gyorsabban múlik a kórteremben töltött idő. A kitűzőt viselő, így könnyen beazonosítható diákok ezenkívül járóbetegeket fognak kísérni vagy közreműködnek a vacsora osztásábanolvasható a baon.hu-n.

(forrás: Baon.hu)
hirdetés

Könyveink