hirdetés
2024. május. 13., hétfő - Szervác, Imola.

Egészségpolitika

Négymilliárdból fejlesztik a mentésirányítást

Több mint négymilliárd forintos uniós pályázati pénzből fejlesztik a mentésirányítást, ezzel tovább csökkenhet a mentők kiérkezésének ideje – mondta Székely Tamás egészségügyi miniszter szerdán Budapesten.

„Ezzel lehetőség nyílik arra, hogy a mentésirányítási rendszer mindig a legközelebb lévő és a legjobban felszerelt mentőautót küldje az adott eset ellátására. Én úgy gondolom, hogy ez a lakosságnak rendkívül nagy biztonságot fog jelenteni” – mondta Székely Tamás a kormány szerdai ülése után.
Az új rendszerrel megoldható a mentők kiérkezési idejének további csökkentése. Ezek az informatikai rendszerek azt is lehetővé teszik, hogy a mentők folyamatosan kapcsolatban legyenek a fogadó kórházzal, így nem fordulhat elő, hogy a mentőautó egy olyan intézménybe érkezik, ahol nincsenek meg a megfelelő feltételek a beteg ellátására – mondta a miniszter.
A kormány tervei szerint a rendszer januártól, de legkésőbb jövő év első negyedévétől működésbe áll. A teljes rendszer – amely tartalmazza a mentőszolgálat vezetői információs rendszerét is – legkésőbb 2010 végéig készül el – tette hozzá.

MTI

cimkék

hirdetés

Könyveink