hirdetés
2024. május. 12., vasárnap - Pongrác.

Obama nem hátrál meg

Kampányesemények sorával igyekszik növelni egészségügyi reformja támogatottságát Barack Obama amerikai elnök, kedden a televízióban beszélt, szerdára  "ifjúsági csúcstalálkozót"  hirdettek.

"A legfontosabb üzenet az, hogy nem fordulunk vissza" - hangsúlyozta Obama, hozzátéve, hogy az ő elnöksége alatt semmiképp sem vonják vissza a sokat támadott egészségügyi törvénycsomagot.

A televíziókban közvetített rendezvényen, amely a reform védelmében indított kampány részét képezte, az elnök rámutatott, hogy a 2010-ben elfogadott, de egyes elemeiben csak most októberben életbe lépett törvény működik és több millió amerikai előtt megnyitotta megfizethető betegbiztosításhoz jutás lehetőségét. Emlékeztetett a reformcsomag két népszerű rendelkezésére, miszerint a gyermekek 26 éves korukig a szülők biztosításának haszonélvezői lehetnek és a biztosítók a korábbi gyakorlattól eltérően nem tagadhatják meg a szolgáltatást azoktól, akiknek korábban észlelt egészségügyi gondjaik vannak.

Az elnök szerint a szövetségi kormány által az egészségbiztosítások megkötésére létrehozott HealthCare.com online ügyfélablak ma már elfogadható színvonalon működik. Barack Obama oldalán a fehér házi rendezvényen olyan amerikaiak álltak, akik az új törvénycsomag haszonélvezőinek vallották magukat.

A Fehér Házban szerdán "ifjúsági csúcstalálkozót" tartanak, hogy a fiatal korosztály körében is népszerűsítsék a reformot. Az legegészségesebbeknek a rendszerhez történő csatlakozása az elöregedő amerikai társadalomban kulcsfontosságú amiatt, hogy megfizethető szinten tartsák az egészségbiztosítás árát.

(forrás: MTI)

cimkék

hirdetés

Könyveink