hirdetés
2024. május. 09., csütörtök - Gergely.

Pécs: összeköltöztetik, ami összetartozik

Ideális esetben 20 hónap múlva elkészülhet a 400 ágyas klinika 12,5 milliárd forintból tervezett átalakítása és bővítése a baranyai megyeszékhelyen – írta az MTI.

A Pécsi Tudományegyetem (PTE) az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, hogy az intézmény döntéshozó testülete a Strabag-MML Kft. ajánlatát találta érvényesnek a beruházásra kiírt közbeszerzési eljáráson. A szerződéskötést követően a kivitelezés húsz hónapot vesz igénybe.

A PTE vezetése még 2010 szeptemberében jelentette be, hogy fejlesztik az egyetem klinikai központját. A költségek döntő részére a fedezetet a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program forrásaira benyújtott pályázatok révén nyerték el.

A fejlesztés keretében korszerűsítik a 400 ágyas klinikát: területén a város több pontján működő klinikákat, részlegeket integráló úgynevezett magkórházat, valamint sürgősségi betegellátó osztályt és oktatási központot hoznak létre. A munkálatok eredményeként a klinikai központ telephelyeinek száma 16-ról 4-re csökken, lehetőséget teremtve a magasabb szintű betegellátásra, a betegutak rövidítésére, valamint az intézmények olcsóbb működtetésére.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink