hirdetés
2024. március. 19., kedd - József, Bánk.

Kié az újbudai Dobogó?

Új kórház, régi trükk? címmel a Magyar Nemzet közöl cikket a leendő szuperkórházzal kapcsolatos legújabb információkról.

Nem tudok semmit, arról nem tudok semmit, nem válaszolok – közölte lapunk érdeklődésre Tamás László Fidesz-közeli vállalkozó az újbudai Dobogó nevű városrészbe tervezett szuperkórház ügyében. Pedig, mint azt a lap munkatársa közölte vele, a hatályos tulajdoni lapok szerint ő maga és lánya, az általuk működtetett közös cég, valamint üzlettársuk a tulajdonosa annak a csaknem 8,8 hektáros területnek, amely pontosan az „Egészséges Budapest Program Dél-budai Centrumának” leendő helyszínén található.

A lap kiderítette, a nyolc érintett ingatlan közül négynek a tulajdonosa Tamás László, továbbá gyermeke, Tamás Annamária, közös cégük, a Tara Külkereskedelmi Kft., illetve egy György Rozália nevű hölgy, akinek lakcíme Tamás Lászlóék kőbányai lakóparkjában, a Taraligetben van.

Tamás László korábban a XVII. kerületben is építtetett otthonokat a Helikopter elnevezésű lakóparkban, s régebbi cikkek, fórumbejegyzések alapján botrányos közterületi viták kísérték ezeket a milliárdos beruházásokat.

A dobogói nagybirtokos neve nem ismeretlen, hiszen 1998 és 2002 között Kőbányán fideszes önkormányzati képviselő volt, 2010 után a Fővárosi Közgyűlés gazdasági bizottságának külsős tagjaként dolgozott, s jelenleg is két önkormányzattól kap fizetést: két évvel ezelőtt fideszes javaslatra beválasztották a fővárosi pénzügyi és ellenőrző bizottságba, ismét nem képviselőként. Ugyanezt megtették a kormánypártok Kőbányán, ahol 2014 óta Tamás László a gazdasági és pénzügyi területért felelős hasonló pozícióban.

Felvetődhet: a vállalkozó akár tudhatott is arról, hogy mire készül a kormány Dobogón, ám ő egyelőre meg sem kísérelte eloszlatni a kétségeket. Pedig a bennfentes információkkal való trükközés régóta dívik az országban.

A teljes cikk

(forrás: Magyar Nemzet)
hirdetés

Könyveink